Muutaman päivän tutkiskelun jälkeen uusi koti vaikuttaa ihan turvalliselta. Ruokaakin on mennyt alas, vaikka ruokakupin sisältöön Roope vaikuttaa joka kerta vähän pettyneeltä tyyliin "mitä sää tästä vouhkasit, täähän on tätä samaa..."

Eilen aloitettiin harjoitella luoksetuloa ja se onkin Roopen mielestä tosi hauska leikki: saa juosta ja sitten saa vielä herkkuja ja emäntäkin on ihan innoissaan, voisko kivempaa ollakaan!

Välillä Roope ihmettelee, että miksi me pidetään toista koiraa kaapissa, eikö se voisi tulla leikkimään? :)

405054.jpg

Mutta onneksi Roopella on melkein yhtä kiva leikkikaveri, eli "Ankkavankka" (eihän millään voi olla yksinkertaista nimeä, eihän Loope-Toope??)

405055.jpg

Tehtiin Roopelle sellainen pentuaitaus (kolme seinää neljästä valmiina...) ja tänään ollaan alettu totuttaa Roopea olemaan siellä. Ahkerasti, jo puolisen vuotta ennen koiran tuloa, ollaan tavattu Tuire Kaimion kirjaa 'Pennun kasvatus'. Siellä on myös hyvin yksityiskohtaiset ohjeet, kuinka pentua kannattaa opettaa yksinoloon ja tällaiseen aitaukseen. Meidän Roope on kyllä aina niin rauhallinen, että tuntuu oudolta kehua sitä jos se on aitauksessa hetken kiltisti, kun se varmasti olisi siellä kiltisti pidempäänkin vaikka käväisisi toisessa huoneessakin. No pitää silti yrittää jaksaa noudattaa ohjeita ainakin suurin piirtein, ettei sitten jää traumoja yksinolosta. Ja rauhassa  yksinoleminen on tärkeää naapurisovulle (varsinkin kun meidän remontointi ei kuulemma tapahtunut sopivaan kellonaikaan...)

Tässä Roope rauhassa aitauksessa:

405041.jpg

Ja yhtä rauhallisesti heräämisen (ja kiltisti istuskelun ja kehujen) jälkeen:

405050.jpg

Eli oli vielä unet kesken, vaikka välillä herättiinkin.