Huom, heti otsikosta voi päätellä sen, että saatiin tulos... :)

Koska kisa oli ainakin ohjaajalle huippujännittävä, jatketaan samaa linjaa tässäkin, ja seurataan draaman kaarta, kuten se todellisuudessakin tapahtui...

Tokokoe Lempäälässä 20.6.2010, tuomari Hannele Pörsti

Muuten (ehkä) erikoista, että tuomari hoiti myös liikkeenohjaajan virkaa noissa yksittäisliikkeissä...

 

1. Luoksepäästävyys

Roope menee innokkaasti vastaan tuomaria. Eli ei kymppiä. 9 pistettä

2. Paikalla makaaminen

Menee hyvin maahan. Pysyy paikallaan, mutta alkaa heiluttaa häntää viereiselle koiralle. Vilkuilee ympärilleen, heiluttaa häntää, heiluttaa lujemmin häntää.. Aika matelee... Ohjaaja meinaa pyörtyä jännityksestä... Pysy pysy pysy.... Ja vieläkin aika matelee... Ja vielä... "AIKA. Palataan koirien viereen" Huuuuh... ja nousi ylös vasta käskettäessä. Ajattelin, että tästä tulee ehkä seiska... Mitä vielä: 10 pistettä!

3. Seuraaminen kytkettynä

Mitä, missä me ollaan, mitä nyt tapahtuu... Koira tulee jossain suunnilleen vierellä, ehkä vähän perässä, ainakin liikaa välimatkaa on. En nähnyt mitä tuomari antoi meille. Arvelin että ehkä 6 tai seiska (paljastetaan tämä sitten lopussa, niinkuin mullekin se paljastui...)

4. Seuraaminen taluttimetta

Joo ei. Koira tulee mukana, mutta turhan kaukana, ja vähän ihmetellen. Juoksuosuus ok. Loppuasento täytyi käskeä erikseen. 6 pistettä.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

Edellisten jälkeen oli hieman turhautunut fiilis. Tässä liikkeessä onnistumisen näkee sitten vasta kun "matka riittää" ja saa kääntyä. Oikea asento, jes. 10 pistettä. Jes.

6. Luoksetulo

Ainut mikä tässä jännitti, oli se, onnistunko sanomaan käskyn riittävän lujasti, mutta en liian lujaa. No onnistuin minä, ja loppu olikin selvä: 10 pistettä. Näin tämän pitikin mennä.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä

Tässä sama juttu kuin maahanmenossa, vasta puolivälissä liikettä tietää, miten menee... Ja tässäkin sain huokaista helpotuksesta: siellähän se Roope seisoskelee... Ja loppuosat täydellisesti, kuten parissa edellisessäkin, joten 10 pistettä.

8. Estehyppy

Tämä oli luoksetulon lisäksi meidän toinen "ihan varma" liike. Käsky "hyppy", ei tapahdu mitään. "Hyppy!" ok, menee yli. "Seiso", pysähtyy, mutta kun minun pitäisi mennä koiran viereen, alkaa haistella maata ja matkaa melkein kentän reunalle. Ei kuitenkaan poistu. 5 pistettä.

9. Kokonaisvaikutus: 8 pistettä.

 

No niin, sitten odoteltiin viimeiset koirat ja tulostenlaskenta. Kun sain paperin käteen, olin kuin puulla päähän lyöty: 167 pistettä! Miten voi olla? No se eka seuraaminen oli sitten kuitenkin ollut 8 arvoista... Vau. Eli ykköstulos tuli.

Olen erittäin tyytyväinen. Nyt pitää kuitenkin parantaa seuraamista, ja vielä erityisesti erilaisilla alustoilla. Tuo kisa oli hiekalla, mikä sopii meille hyvin, mutta nurmikolla ei varmaan saatais koko kisasta paria pistettä enempää....

 

lopuksi kuva Roopesta rentoutumassa kotona parvekkeella kokeen jälkeen